Diari La Veu del País Valencià
EDITORIAL: Judici a l’odi: ni oblit ni perdó!
Aquesta setmana ha començat un dels judicis més esperats dels últims temps: el que ha dut a la banqueta dels acusats el Frente Antisistema, un grup d’ideologia indiscutiblement nazi i que es ramificava a partir de l’odi manifest a tot allò que no s’adiu amb els absurds ideals de puresa racial i por a la diferència. El judici arriba després que el 2005 es desarticulara aquest grup en una operació policial coneguda com a ‘Panzer’.

Molt s’ha escrit ja sobre la manera d’actuar d’aquesta horda violenta que, amb l’odi per bandera, atemoria la població del nostre país. Per això, ens centrarem en reflexionar sobre com respondre de manera directament proporcional a les accions feixistes d’aquest grup.

I és que si hom fa una mirada a l’estructura de l’organització s’adonarà ràpidament de la perillositat que comporta no eliminar aquests grups com més prompte millor. Un gran domini de les xarxes socials, un discurs populista amb arguments fidels a la bogeria Hitleriana i un armament i estructura social propis de grups militars entrenats per a, com va fer Pedro Cuevas (també al judici) amb Guillem Agulló, assassinar. A més, una de les principals fonts d’ingressos de l’organització era precisament la venda d’armes, tota una declaració d’intencions.

Tot aquest engranatge mereix una resposta contundent i exemplaritzant. Els qui respectem el joc democràtic tenim a l’abast la força de l’Estat i per extensió de la Justícia, i han de ser aquestes les armes que es facen servir per a demostrar que qualsevol manifestació d’odi contra els altres no du a altre lloc que, precisament, la Justícia. Ara és hora de mantenir-nos al marge i deixar que s’acabe una feina que començà ja fa massa anys. Però el que ningú ens pot traure del cap és el fet de desitjar, amb tota la força que ens proporcionen els valors de pau i respecte cap a la terra i tota la nostra gent, que la sentència valga també d’efecte devastador contra tots els grups que envolten l’entramat feixista del nostre País Valencià; que servisca per desemmascarar el feixisme que s’amaga en pseudopartits marginals que volen acabar amb la convivència pacífica; que es demostre que darrere del fals discurs de la por s’amaga la ràbia i l’odi que va fer trontollar el món sencer durant el segle XX… En definitiva, volem que ningú oblide que si els deixem fer, si els donem marge, són capaços de generar un odi tan irracional que no ens permetrà oblidar ni tampoc perdonar.

Comparteix

Icona de pantalla completa