Diari La Veu del País Valencià
Palestina, una desfeta inhumana
Setanta-dos hores de treva, d’alliberar-nos de l’horror brutal amb què l’impune exèrcit israelià ha sotmès la població civil de Gaza. Setanta-dos hores que han de servir per posar fi a una desfeta inhumana, desproporcionada, una massacre que ha tingut com a resposta la desídia internacional, el menyspreu de les institucions que malgovernen el planeta i el suport del guardaespatlles dels jueus, els EUA.

No hi ha justificació possible per a la mort de tants infants innocents, de tants civils que intenten sobreviure en una terra que els pertany i que els volen prendre. Una població que pateix un bloqueig vergonyós des del 2007 i que veu com a poc a poc els colonitzen un país i una cultura que estimen. No poden justificar-ho amb la poca voluntat de pau dels palestins, mentre obvien que va ser ells, els palestins, els qui el 27 d’abril d’aquest mateix any allargaren la mà, generosos, condemnant sense matisos l’holocaust jueu i declarant la solidaritat amb les famílies víctimes de la Shoah. Un gest però, interessadament ignorat per l’estat d’Israel i per tota la comunitat internacional.

I és que com sempre que esdevé un conflicte amb Israel com a protagonista, la comunitat internacional arriba tard. Ara és un bon moment perquè la Cort Penal Internacional, l’única instància permanent per a jutjar el genocidi i els crims de guerra i contra la humanitat, faça justícia amb el món sencer i castigue Israel per la desproporcionalitat dels seus actes. No importa que Palestina i Israel no formen part de ple dret a les Nacions Unides, no importa tampoc que EUA hi siga membre en dret a veto, no. Allò que donarà credibilitat a les institucions internacionals és la condemna de l’assassinat, el rebuig a l’ús desmesurat de la força contra població innocent, la ferma voluntat d’acabar amb la immunitat dels poderosos… en definitiva, la condemna a la vulneració flagrant dels drets humans que ha patit Gaza, el poble Palestí i tots aquells que creiem en la llibertat dels pobles i el respecte a la vida.

Comparteix

Icona de pantalla completa