Quin goig escoltar el valencià a la UE! No podem començar d’una altra manera aquest article que no siga amb un merescut reconeixement al conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, qui ha fet el seu discurs íntegrament en valencià davant el Consell de ministres de la UE, una de les institucions importants dins l’organisme europeu. I és que, el que hauria de ser una cosa habitual, passa per ser una novetat ja que és el primer cop que un representant del Consell fa servir la llengua de tots els valencians per a traslladar la veu del nostre poble.

Potser alguns pensaran, i segurament tenen part de raó, que no és un tema tan important com per a posar-lo en un editorial, i faran servir l’argument esgotador de les prioritats que té el País Valencià. Tanmateix, per a nosaltres la llengua sí que és una prioritat, és més, és una urgència, perquè cada vegada es fa més evident el perill que corre de desaparèixer, i precisament són aquest tipus d’accions les que ajuden a normalitzar l’estat de la llengua.

Això és el que ens agrada en política, els polítics valents, capaços de mostrar la seua condició, la seua identitat i sentir-se orgullós de fer-ho. Perquè a més és una lliçó per als qui l’amaguen, i la canvien per la llengua hegemònica, amb absurds arguments que no arribarem mai a entendre. Segurament estarem en desacord amb molts temes i criticarem allò que segons els nostres valors vaja en detriment del País Valencià, perquè precisament d’això tracta la llibertat d’expressió. Però cal ser justos, i nosaltres humilment ho volem ser, i aquest 24 de novembre del 2015, un conseller del nostre Govern valencià, Vicent Marzà, ha tingut el coratge i la personalitat de parlar la seua llengua, la nostra, la del poble valencià en un lloc on semblava vetada perpètuament. Per tot això, gràcies Vicent.

Comparteix

Icona de pantalla completa