Diari La Veu del País Valencià
Una ajuda per defensar la llengua

Aquesta setmana despertàvem amb la resolució, publicada al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport amb la qual es repartien les ajudes pel foment de valencià en mitjans de comunicació social. En l’apartat de mitjans de comunicació digitals, La Veu rebia el major import per la seua tasca de divulgació, únicament i exclusiva en valencià, fet que ha suposat alguna polèmica entre els mitjans del nostre País Valencià. Lluny de voler entrar en polèmiques estèrils sobre aquest fet, i respectant el dret a la llibertat d’expressió de què tots hem de gaudir, només volem transmetre el nostre compromís per continuar informant els nostres lectors en valencià, perquè és la forma normal de fer-ho si volem construir un país que respecte la seua identitat cultural i lingüística.

Cal dir que l’ajuda de la Conselleria va encarada al foment del valencià, no és una ajuda estructural a una empresa per cap altre motiu, cosa que s’hauria de començar a plantejar. Així, no cal dir que des del nostre diari no hem de justificar absolutament res, ja que vam nàixer en un autèntic desert de mitjans en la nostra llengua i fem el diari en valencià, com hem dit moltes vegades, per pura convicció. No serem nosaltres els qui entrem a valorar els motius pels quals cada mitjà publica en una llengua o una altra, no és el nostre problema ni molt menys. Només volem mostrar la nostra fermesa en les nostres conviccions que ens acompanyen des que començàrem una aventura que cada vegada ens apassiona més.

Acte de presentació del diari La Veu

La Veu, a més de les seues tan esmentades conviccions ideològiques, és des de sempre un exemple de transparència, com demostra el fet que obrim el nostre Consell de Seguiment anual a tots els col·laboradors que hi vulguen assistir, i mostrem la realitat actual del nostre projecte perquè tothom sàpiga en què i com ens gastem les ajudes que rebem de les diferents fonts de finançament de què disposem. Així, en la mateixa sol·licitud amb què hem demanat aquesta ajuda per als mitjans de comunicació digital, justifiquem sense embuts ni lletra menuda a on ha anat destinada l’ajuda de l’any passat, que podem dir ben alt i clar que ha servit per a construir el nou web que estrenarem abans que acabe l’any i per a crear més llocs de treball amb la incorporació de nous professionals amb un perfil òptim per a formar part del nostre projecte.

Encara que ho puga semblar, i tampoc ens ocupa que algú pense que aquest escrit és una justificació, la nostra intenció és continuar amb la il·lusió i el repte que vam mamprendre uns apassionats del periodisme i del País Valencià ara farà 4 anys ja. Ningú comptava amb un projecte que naixia sense complexos, amb la força que prové de l’estima a una terra i a una llengua. Ara és l’hora de continuar creixent, de saltar els obstacles que ens vénen i millorar la nostra publicació perquè el poble valencià puga continuar gaudint cada dia de l’actualitat valenciana, escrita en valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa