Diari La Veu del País Valencià
Presentació de la revista Caroig

RedactaVeu / Enguera

L’associació Institut d’Estudis Territorials El Caroig (IETEC), dins del seu pla d’activitats, presentarà el pròxim divendres, dia 11 de juliol, a les 20 hores a la casa de la Cultura d’Enguera, la revista Caroig, de periodicitat semestral.

La nova publicació abordarà els diferents àmbits culturals, patrimonials, econòmics, socials, polítics d’aquest territori, “amb la finalitat de donar a conèixer la seua realitat i ajudar a la reflexió-acció per aconseguir que la Canal de Navarrés, siga una comarca viva i en marxa”-

La presentació correrà a càrrec de Vicente M. Sanz, president de l’IETEC, i de Pepe Aparicio, editor de la revista.

“Les i els habitants de la Canal de Navarrés hem tingut històricament, i potser també ara, alguns dubtes a l’hora de definir el territori que habitem com la nostra comarca”, indiquen els seus impulsors.

A més, consideren que “moltes vegades els pobles que conformen aquesta comarca “hem viscut d’esquena uns dels altres, amb unes mistificades rivalitats i una brutal competència per sobreeixir i aconseguir millores, equipaments, etc. sense tindre en compte la resta de pobles, les necessitats reals, el ben viure de les dones i homes de la comarca, etc”.

A més, consideren que els pobles de la Canal de Navarres han viscut “sobretot, sense tindre en compte algunes de les qüestions bàsiques que la pròpia història ens podria ensenyar si nosaltres hagueren estat disposats a aprendre, per exemple, la cooperació en treballs i tasques en diferents àmbits així com la distribució de les especialitzacions econòmiques, oblidant que juntes i junts haguerem pogut poder fer més i, d’aquesta manera, haver fet una aposta forta per la reconstrucció d’una comarca viva i en marxa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa