Diari La Veu del País Valencià
Crits de ‘corrupte’ a Lluís Motes a l’arribada al jutjat

Europa Press / Paterna.

L’exdirectiu de RTVV Lluís Motes ha arribat hui dimarts al jutjat de Primera Instància i Instrucció número 6 de Paterna per a declarar per presumptes irregularitats en contractes de la societat al crits de “corrupte”.

Motes s’ha presentat en l’òrgan judicial sobre les 9:15 hores on l’esperaven una trentena d’extreballadors de RTVV que l’han rebut al crit de “corrupte”. Així mateix, portaven pancartes en les quals es podia llegir ‘dimissió’ o ‘moniato’ a més, vestien “petos” amb el lema ‘La televisió valenciana no és tanca. Els treballadors no som els culpables’.

També està citat a les 12:00 hores d’aquest dimarts l’exdirectiu de la societat Luís Redondo i demà dimecres serà el torn de l’exdirectora de Ràdio 9 Nuria Romeral. Tots ells declaren en qualitat d’imputats.

Així mateix, per al dia 23 de juliol està citada, també com a imputada, l’exdirectora de Televisió Valenciana (TVV) i exsecretària autonòmica de Comunicació del Consell, Lola Johnson, (a les 10 hores); i l’endemà compareixerà l’exdirector general de RTVV José López Jaraba, en una causa oberta pels presumptes delictes d’apropiació indeguda, administració deslleial i malversació de cabals públics.

Aquest procediment es va originar arran d’una denúncia interposada per Compromís en la qual acusava l’excúpula de RTVV de generar un presumpte forat d’1.300 milions en contractes amb mitjans de comunicació i productores. El ‘modus operandi’ era, segons arreplega la denúncia, contractar fora de pressupost productes i serveis cada any per import de 80, 90 o 120 milions d’euros, la qual cosa generava una “desviació” que es va veure reflectida en els informes de la Sindicatura de Comptes.

En concret, la denúncia abasta les actuacions compreses des del 2010 fins a l’actualitat, per a evitar que alguns delictes societaris hagueren pogut prescriure. En ella, Compromís exposa la “disposició dolosa dels recursos que consta l’ens públic sense justa causa i en perjudici de les arques públiques” des de l’exercici 2010, quan la Sindicatura de Comptes ja apuntava que TVV i RAV es trobaven en causa de dissolució.

Entre uns altres, es refereix a l’adquisició de drets esportius, de col·laboració comercial entre TVV i el Vila-real CF, a un “irregular tractament” dels ingressos publicitaris, l’existència d’un crèdit a favor de RTVV de 901.000 euros de Las Províncias Televisión i Televisión Mediterráneo pel múltiplex o l’adquisició dels drets d’emissió de tres documentals a la productora Triskel.

Els denunciants consideren que els cinc exdirectius de RTVV van executar càrrecs mercantils “amb menyspreu manifest de la més elemental ‘lex artis’ mercantil i empresarial, i al marge dels seus deures en relació amb la situació financera de l’ens”, van contractar “incomplint els procediments legals” i “van ocultar contractes adduint per a açò una presumpta confidencialitat impròpia en la gestió de fons públics”.

També els considera responsables de la “concessió d’avantatges comercials a clients, que feien que el servei oferit per l’ens públic mancara de benefici per a l’ens” o “falta de justificació” en les contractacions.

Comparteix

Icona de pantalla completa