Diari La Veu del País Valencià
L’Audiència Nacional suspèn el judici per l’ERO de RTVV
ACN / Madrid

La demanda de CGT es basa precisament en la inconstitucionalitat d’aquesta Llei i reclama la nul·litat de l’ERO d’extinció i que es condemne l’empresa a readmetre els 1.600 treballadors acomiadats així com a l’abonament dels salaris de tramitació.

El Tribunal Constitucional va admetre a tràmit el passat mes de març el recurs d’inconstitucionalitat presentat pel PSPV-PSOE contra la Llei de la Generalitat Valenciana que va permetre tancament d’emissions.

Aquest recurs d’inconstitucionalitat es fonamenta en la vulneració dels drets fonamentals dels valencians així com el principi de seguretat jurídica, el principi d’interdicció de l’arbitrarietat als poders públics i la Carta europea de les llengües minoritàries i regionals. La Llei va ser aprovada d’urgència a les Corts Valencianes amb els únic vots a favor del Partit Popular.

Judici anul·lat

El fet que la demanda de CGT es basara en part en aquesta inconstitucionalitat ha fet que l’Audiència ajorne el judici fins que el TC resolga el recurs. Durant el judici que havia de començar aquest dimarts estava previst que declararen representants sindicals, els liquidadors nomenats pel Govern valencià per dur a terme el procés d’extinció i la darrera directora general de RTVV, Rosa Vidal, citada com a testimoni per part del sindicat. Vidal va dimitir després de l’anunci de tancament de RTVV per part de la Generalitat Valenciana.

Comparteix

Icona de pantalla completa