Diari La Veu del País Valencià
Compromís reclama que TVE repare l’afront a la memòria de Guillem Agulló
RedactaVeu / València

El portaveu adjunt de Compromís, Fran Ferri, ha registrat aquest dimarts una Proposició No de Llei perquè les Corts Valencianes mostren el seu rebuig a la “falta de sensibilitat” mostrada per TVE en no emetre una correcció de la informació emesa en l’informatiu de dilluns 14 de juliol de 2014 sobre l’Operació Panzer i “reclamen una rectificació d’aquesta informació”, així com una “major cura” en el tractament de les informacions relacionades amb víctimes de delictes d’odi com Guillem Agulló.

Compromís ha presentat aquesta iniciativa després que en la primera edició de l’informatiu de TVE del passat dilluns, s’emetera una peça de 30 segons sobre el judici que s’està celebrant en l’Audiència de València contra els neonazis detinguts en el marc de l’Operació Panzer. Aquesta peça va comptar amb la narració realitzada per la presentadora de l’informatiu i on, textualment, va afirmar: “En la banqueta se senten dos militars, un regidor del partit ultra Espanya 2000, i Guillem Agulló, l’assassí confés d’un jove de Burjassot a València en 1993”, tal i com va publicar aquest passat dilluns La Veu del País Valencià.

“D’aquesta forma –ha assegurat Ferri-, per als 1.651 milions espectadors que van seguir la programació informativa de TVE, Guillem Agulló va passar de ser víctima a ser un assassí confés”.

Segons Ferri, “aquest lamentable error es podria haver reparat en l’emissió de la segona edició de l’informatiu amb una correcció pública de la informació i la petició de disculpes”. En lloc d’açò, segons el diputat de Compromís, la cadena “va decidir llançar únicament un missatge en una xarxa social, amb una difusió considerablement menor i un públic diferent al que va seguir el Telenotícies-1 amb la desafortunada narració”.

“Des de Compromís reclamem que TVE rectifique l’error en l’emissió dels informatius i repare aquest greu afront a la memòria de Guillem Agulló”, ha conclòs Ferri.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa