Diari La Veu del País Valencià
Símbols nazis i munició en l’habitatge de l’assassí de Guillem Agulló
Europa Press / València

Així s’han pronunciat aquests agents en la tercera sessió del judici, que s’ha dedicat fonamentalment a testificals i a la prova documental, en una causa en la qual hi ha 18 acusats -15 d’ells asseguts en la banqueta, ja que respecte als altres tres, un està en crida i cerca, un altre declarat en rebel·lia, i un més internat en un psiquiàtric-. El procés se segueix per presumpta associació il·lícita, tinença il·lícita d’armes prohibides i tinença d’armes de foc reglamentades.

En concret, han atestat aquest dimecres, o bé per videoconferència o bé darrere d’un tauler, agents que van participar en la transcripció de les intervencions telefòniques o en les entrades i registres als domicilis dels processats, membres de l’organització neonazi Frente Antisistema (FAS).

Dos dels agents que van participar en el registre de l’habitatge de l’assassí confés de Guillem Agulló han ratificat davant el jutge que van trobar símbols nazis, banderes, esvàstiques, parafernàlia nazi i municions.

Aquests dos guàrdies civils s’han ratificat així en les actes de registre que van alçar en el seu moment, i han explicat que rebien ordres d’un agent de Madrid que va intervenir en les investigacions. Tots dos han coincidit també que en el moment de la detenció d’aquest processat, no es trobava solament en la seua casa, ja que estaven, segons recordaven, el pare i el germà i no saben si la núvia d’aquest últim.

Així mateix, a aquests dos agents se’ls ha preguntat -per part de la lletrada de l’assassí confés d’Agulló- per què es van emportar unes portes de fusta i un forn, i el primer guàrdia civil ha respost que no ho recorda, i el segon ha comentat que alguna cosa li sona, però no ha pogut concretar res més.

A més, durant la vista han declarat més agents que van participar en altres registres d’habitatges dels processaments, i la majoria ha reproduït que van trobar armes blanques, banderes, esvàstiques, punys americans, creus, plantilles per a fer grafiti, llibres, etc.

Per la seua banda, els agents que es van encarregar de les intervencions telefòniques han assenyalat que amb les converses s’adonaren que era una banda organitzada, jerarquitzada, i que a través de la seua pàgina web es desprenia que venien armes i altres objectes de simbologia nazi. “Era un grup, una organització amb unes finalitats o activitats penals”, ha descrit un dels testimonis.

L’intern en un psiquiàtric

Així mateix, durant la sessió d’aquest dimecres, el tribunal ha sol·licitat que acudira a prestar declaració un dels acusats que està intern en un centre psiquiàtric i que, com a conseqüència, el seu advocat va al·legar que no podia assistir al judici, amb la qual cosa no ha estat present en les sessions de dilluns i dimarts.

El tribunal, després de rebre un informe en el qual s’indica que aquest acusat està capacitat per a declarar, ha sol·licitat al seu advocat que el cridara perquè vinguera a l’Audiència, cosa que ha realitzat voluntàriament. Una vegada allí, igual que la majoria d’acusats, s’ha acollit al seu dret a no declarar.

Comparteix

Icona de pantalla completa