Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig i Susana Díaz s’uneixen per a exigir un nou model de finançament
RedactaVeu / València

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha agraït hui la visita de la presidenta de la Junta d’Andalusia i secretària general del PSOE-A, Susana Díaz, en una jornada de treball “per a unir dues terres que tenen molts problemes en comú però també moltes solucions que donar en el futur d’Espanya”.

Així, ha destacat que aquesta reunió s’emmarca “en un treball constant per a construir una nova manera d’entendre aquest nou temps que s’inicia en el nostre país” i ha assenyalat que “hem estat abordant com donar resposta real des de les comunitats autònomes als problemes tan greus que viuen els ciutadans i, sobretot, com garantir els serveis públics bàsics”.

D’aquesta manera, Puig s’ha referit al finançament autonòmic, element central de la reunió amb Díaz: “Mantindrem una trobada amb empresaris valencians que tenen interessos importants a Andalusia, que ja estan treballant allí i que són una de les nostres millors cares en aquests moments”.

Per açò, ha insistit que “les empreses valencianes comptaran amb el nostre suport per a incrementar la seua projecció”. En aquest sentit ha apuntat que Andalusia i el País Valencià “tenim una relació intensa, que hem de preservar i incrementar en el futur”.

Sobre l’actual model de finançament, Puig ha insistit que “està esgotat i és injust amb moltes comunitats autònomes”. Per açò, ha remarcat que “necessitem un model nou, transparent i que garantisca que tots els ciutadans tinguen accés als mateixos serveis públics, que siga solidari i que resolga de forma estructural un problema que dificulta la convivència en aquest país”.

Per açò, ha apuntat que els socialistes valencians se sumen a la petició realitzada per la presidenta d’Andalusia, així com els de Canàries i Astúries, de plantejar una Conferència de Presidents “perquè de veres es puguen resoldre aquests problemes, que són el finançament autonòmic i la reforma fiscal”.

Comparteix

Icona de pantalla completa