Diari La Veu del País Valencià
Vist per a sentència el judici als nazis de València

Europa Press / València.

La Fiscalia de València ha mantingut la petició de penes, que sumen 42 anys de presó, per als 18 acusats de pertànyer a l’organització neonazi Front Antisistema (FAS) per presumptes delictes d’associació il·lícita, tinença il·lícita d’armes prohibides i tinença d’armes de foc reglamentades. Per la seua banda, els advocats dels processaments han sol·licitat l’absolució en mantenir que aquests no van integrar cap grup de tals característiques.

D’aquesta forma s’han pronunciat les parts en l’últim dia de judici de la coneguda com a Operació Panzer, en la qual hi ha 18 processats –un d’ells declarat en rebel·lia i un altre està en crida i cerca–. Així mateix, entre els acusats es troben dos militars, un regidor de la població valenciana de Silla per Espanya 2000 i l’assassí confés del jove de Burjassot Guillem Agulló a l’abril de 1993.

En l’última sessió, i abans de quedar el cas vist per a sentència, les parts han elevat a definitives les seues conclusions, i el ministeri fiscal ha mantingut la petició inicial de 42 anys de presó per als processats.

Per la seua banda, les defenses han sol·licitat la lliure absolució per als seus representats i han tornat a insistir, tal com van fer en la primera sessió del judici, en la nul·litat de les intervencions telefòniques i dels registres domiciliaris.

Sobre el primer d’aquests aspectes, les intervencions, el tribunal que ha jutjat el cas va indicar que es pronunciaria en sentència; i sobre les entrades i registres va estimar que eren legals ja que, enfront del que deien els lletrats, no era necessari que durant les mateixes estiguera present la representació legal del detingut.

Comparteix

Icona de pantalla completa