Diari La Veu del País Valencià
Esquerra Unida reclama la prohibició dels Bous al Carrer

Redactaveu / València

La diputada autonòmica d’EUPV, Esther López Barceló, ha anunciat que el seu grup parlamentari presentarà una Proposició No de llei en les Corts Valencianes per a exigir la prohibició dels Bous al Carrer, “perquè considerem que aquestes festes sols comporten un alt nivell de perillositat, causant morts i ferits greus com és l’últim cas a Picassent. Ens temem que en molts casos no es compleixen les normes de seguretat i que suposen, a més, el maltractament dels animals”.

López Barceló afirma que el Consell ha de plantejar-se “d’una vegada per totes la prohibició dels bous als carrer, una festa que tots els anys causa ferits greus i morts. L’agafada del bou a una jove en Picassent fa uns dies és l’últim terrible exemple. Hauríem de prescindir d’aquestes festes que, a l’igual que altres, suposen perillositat i el maltractament d’animals”, afirma.

La parlamentària d’esquerres assenyala que la prohibició d’aquestos esdeveniments festers “no pot considerar-se com un atac a les tradicions, sobretot quan es posa en perill la vida de les persones i els drets dels animals. S’ha de modernitzar la festa, adaptar-la a les normatives europees contra el maltractament d’animals i convertir-la en respectuosa per damunt de tot”, manifesta.

Comparteix

Icona de pantalla completa