Diari La Veu del País Valencià
Si vols retardar alguna cosa eternament, crea una Comissió
RedactaVeu / Europa Press / València

Durant la primera reunió d’aquesta comissió d’estudi, que tindrà una durada màxima de quatre mesos, s’ha triat el diputat del PP Rafael Maluenda com a president d’aquest òrgan. Per la seua banda, el també diputat del PP Alfredo Castelló serà el vicepresident de la comissió d’estudi, mentre que la parlamentària socialista Carmen Ninet assumirà les funcions de secretària.

El vicepresident primer de les Corts, Alejandro Font de Mora, ha qualificat Rafael Maluenda com “molt veterà”. Per la seua banda, el portaveu de Compromís, Enric Morera, ha sol·licitat el torn de paraula per a recordar que Maluenda va ser també el president de la comissió de recerca sobre l’accident de Metrovalència de 2006 i ha indicat que aquesta nova comissió cerca “els mateixos efectes” que aquella, “dissimular i plantejar una cortina de fum”.

Llavada d’imatge

Així, l’oposició ha criticat en declaracions als mitjans de comunicació als passadissos de les Corts aquest intent de “llavada d’imatge” per part del PP i ha demanat que s’aprove la reforma estatutària pendent al Congrés.

Així mateix, Morera ha manifestat que “no és el moment de fer comissions d’estudi quan tenim perfectament radiografiada i sabem quin és el deute històric, quina és la devaluació i qui són els culpables”. El portaveu de Compromís considera que “és el moment de fer sentir la nostra veu, d’alçar-nos i d’exigir un respecte al poble valencià”. “El PP ens va oferir una Terra Mítica i ens ha portat a una gran immundícia, a un despropòsit”, ha postil·lat.

De la mateixa manera, la síndica de EUPV, Marga Sanz, ha titllat de “cortina de fum” aquesta comissió amb la qual els ‘populars’ cerquen “no debatre el que en aquests moment importa els valencians” que és “com aconseguir diners per activar l’economia i protegir els col·lectius socials més castigats per la crisi i per les retallades”.

Per la seua banda, el síndic del grup popular, Jorge Bellver, ha defensat que amb aquesta comissió cerquen “un debat seriós, seré i responsable” sobre diverses qüestions que han plantejat els quatre grups, com la perduda de la figura de l’aforat, la modificació de la Llei Electoral o la reducció del nombre de diputats. Així mateix, ha lamentat que l’oposició critique qualsevol iniciativa del PP.

Comparteix

Icona de pantalla completa