Diari La Veu del País Valencià
El Tribunal cita l’exalcalde de Torrevella (PP) per al seu ingrés en presó
ACN / València

En cas de no comparèixer, el TSJ adverteix que ordenarà la seua cerca i detenció. Hernández Mateo va ser condemnat a 3 anys de presó, considerat culpable dels delictes de falsedat documental i prevaricació continuada. L’exalcade havia sol·licitat l’indult al govern espanyol, que ha estat denegat el passat 11 de juliol.

La sentència que el va condemnar a presó considera provat que l’antic alcalde de Torrevella va manipular el concurs d’adjudicació del servei municipal de recollida d’escombraries de la localitat l’any 2004. La interlocutòria, emesa amb data del 11 de novembre de 2013, declara ferma la sentència condemnatòria contra l’exdirigent del PP. 



Segons la sentència, la sala civil i penal troba demostrat que l’exalcalde va manipular el procés d’adjudicació mitjançant un complex sistema per aconseguir un sol objectiu: adjudicar el contracte, valorat en 97,8 milions d’euros, a la UTE “Necso Entrecanales Cubiertas S.A.-Grupo Generala de Servicios S.L.”.



Aquesta actuació “solament pot qualificar-se d’arbitrària i lesiva per a l’interès públic” i per a la resta d’empreses que van concórrer al concurs, assenyala la resolució, que a més condemna Hernández Mateo a pagar una multa de 10.500 euros i a indemnitzar l’ajuntament amb altres 12.000 euros.

La sentència especifica que la inhabilitació de set anys és per al càrrec d’alcalde o qualsevol altre de naturalesa electiva en l’àmbit local.

Comparteix

Icona de pantalla completa