Diari La Veu del País Valencià
Beques dels estudiants per als estudiants

Redacta Veu / Castelló de la Plana

El Consell de l’Estudiantat de la Universitat Jaume I ha convocat una partida d’ajudes extraordinàries per als matriculats en cursos de 2n i posteriors amb l’objectiu d’evitar que estudiants queden fora de la universitat per motius econòmics: una partida de 21.000 € que atorgarà 70 beques de 300 €. Aquesta és la primera vegada que el Consell de l’Estudiantat obri una convocatòria d’ajudes pròpia i no supeditada als requisits del rectorat de la UJI.

Des dels darrers mesos, el Consell de l’Estudiantat de la Universitat Jaume I, gestionat pel Front d’Estudiants per la Universitat Pública, treballava en una partida de beques pròpia. Donat que el rectorat dirigia una partida exclusivament als matriculats en 1r, el Consell pretenia cobrir les necessitats dels alumnes de 2n i cursos posteriors. I sol·licitava establir directament els criteris d’adjudicació per prioritzar les necessitats de renda al rendiment acadèmic. Per això no es volia simplement injectar el pressupost en un altra partida com el Rectorat havia suggerit.

Després de molt de treball i de consultes a l’Assessoria Jurídica de la Universitat Jaume I per dur a terme una tasca inèdita en un òrgan com el Consell, la convocatòria ja està llançada i romandrà oberta fins al 31 de juliol. Els requisits per a la concessió de la beca seran trobar-se per baix d’una renda familiar mínima i haver superat el 60 % dels crèdits matriculats.

Cartell de la convocatòria

Comparteix

Icona de pantalla completa