Diari La Veu del País Valencià
Hipomòbil: Montfort canvia camions d’escombraries per un carro de cavalls
RedactaVeu / Montfort

Montfort treballa en la retirada dels contenidors de residus dels carrers i la implantació de la recollida en els punts d’origen. El projecte emmarcat en el Pla Integral de Residus pretén afavorir així la separació dels residus en les cases i comerços i millorar la seua recollida fomentant “la sostenibilitat mediambiental i l’econòmica”.

Així, s’ha comentat que després “d’una fase de conscienciació i d’aprenentatge” per a la correcta separació dels residus, s’ha iniciat el projecte del Hipomòbil. “Es tracta de la recollida dels residus mitjançant un carro tirat per un cavall, un sistema pioner que ja s’empra amb èxit en més de 80 municipis en països com França o Bèlgica”.

Els principals avantatges del Hipomòbil són “una important reducció dels costos de recollida, l’eliminació de gran nombre de contenidors antiestètics, millorar la sensibilització mediambiental, crear llocs de treball en la localitat i permet recuperar les races equines de tir”.

Reducció de costos

“Mantenir un camió d’escombraries dièsel suposa una despesa d’entre 5.000 i 7.000 euros a l’any, mantenir un cavall en costa entre 900 i 1.200. El preu d’un camió d’escombraries per a un Consistori és de 125.000 euros i la seua vida útil no sobrepassa els 10 anys. Mentre que el cost d’un hipomòbil -carro més cavall-, no supera els 6.000 euros i la seua vida útil sobrepassa els 20 anys”, ha argumentat l’Ajuntament.

Comparteix

Icona de pantalla completa