Diari La Veu del País Valencià
El PP s’oposa a la prohibició dels ‘Bous al carrer’
ACN / València

El portaveu del PP a les Corts Valencianes, Jorge Bellver, s’ha mostrat contundent i contrari aquest dimarts amb la Proposició no de llei (PNL) presentada per Esquerra Unida (EUPV) a les Corts Valencianes en la qual exigeix la prohibició dels ‘Bous al carrer’. Bellver ha dit al respecte que la PNL “ataca tradicions i festes populars com els bous perquè menysprea la cultura valenciana en el seu conjunt “.

En un sentit semblant, el delegat del govern espanyol al País Valencià, Serafín Castellano, s’ha oposat a la PNL assenyalant que els ‘Bous al carrer’ representen “una de les festes més arrelades a nivell popular” i ha dit que la seua prohibició seria com prohibir els toros.

La diputada d’EUPV Esther López Barceló va anunciar dilluns que el seu grup parlamentari presentaria una proposició no de llei a les Corts Valencianes per a exigir la prohibició dels bous al carrer.

López Barceló considerava que aquesta festa “comporta un alt nivell de perillositat, causant morts i ferits greus com és l’últim cas a Picassent”, on una jove ha resultat greument ferida. La formació creu que en molts casos no es compleixen les normes de seguretat i que, a més, hi ha maltractament dels animals.

La diputada afegia que el govern valencià ha de considerar la prohibició i no veure “un atac a les tradicions, sobretot quan es posa en perill la vida de les persones i els drets dels animals”.

Comparteix

Icona de pantalla completa