Diari La Veu del País Valencià
El Suprem envia Carlos Fabra a la presó
RedactaVeu / Madrid

La Sala Penal del Tribunal Suprem (TS) ha confirmat la condemna a quatre anys de presó imposada per l’Audiència de Castelló a l’expresident de la Diputació i expresident del PP provincial, Carlos Fabra, segons han informat fonts judicials.

L’Alt Tribunal ha rebutjat el recurs de la defensa i també la pretensió del fiscal de duplicar la condemna en considerar que Fabra no havia de beneficiar-se de la circumstància atenuant de dilacions indegudes amb una rebaixa de la pena.

Per al Suprem, és notòriament excessiva la durada de la causa i, en particular, el fet que l’informe pericial, que va ser la base de la condemna, tardara quatre anys a realitzar-se, per molt complex que fóra.

Atesa l’entitat de la pena, corresponent a quatre delictes fiscals, Fabra, de 68 anys, haurà d’ingressar a la presó, llevat que el Govern li concedira un improbable indult.

El procediment ha durat quasi 10 anys des de la imputació de Fabra fins a la resolució de l’Audiència de Castelló. Aquesta li va imposar la pena mínima de la defraudació fiscal (un any de presó per cadascun dels quatre delictes) i el fiscal va propugnar, sense èxit, que foren dos anys.

En canvi, l’exdona de Fabra, Maria de los Desemparados Fernández Blanes, veu la seua pena rebaixada de dos a un any després de l’estimació parcial del seu recurs de cassació.

Ingressos de més de 3,2 milions d’euros i frau a Hisenda d’1 milió

D’acord amb la sentència de l’Audiència, en el període 1999-2004 tots dos van registrar en els comptes en què ambdós eren cotitulars “ingressos no justificats per un import superior a 3,2 milions d’euros, amb una quota defraudada a Hisenda d’un milió d’euros”. La major part, 700.000 euros, corresponen al que Fabra va deixar d’ingressar en el Tresor Públic.

L’origen dels diners no ha pogut determinar-se.

Comparteix

Icona de pantalla completa