Diari La Veu del País Valencià
‘El misteri de la Festa’, visita guiada al cor d’aquest Patrimoni de la Humanitat

RedactaVeu / Elx

Com organitza la Festa d’Elx per dins? Quins són els escenaris on es desenvolupa el Misteri? Quin és el nom dels aparells que ixen en cada representació? On es visten i es caracteritzen els cantors de la Festa?

Quina importància té l’ermita de Sant Sebastià en la representació d’aquest drama autosacramental? Quins carrers són també escenari de la representació de la Festa fora de la basílica? Sabeu que la recèlica o araceli té el seu origen en les representacions nadalenques de la visió de la sibil·la? Quantes consuetes o llibrets es conserven de la Festa?

Totes aquestes qüestions i moltes altres més tindran resposta als participants de la primera visita guiada per les interioritats de la Festa d’Elx que organitza El Tempir amb la col·laboració dels coordinadors de la pàgina web lafesta.com, que s’ha convertit en tot un referent informatiu i documental sobre aquest Patrimoni de la Humanitat ara que justament aquest lloc web compleix 15 anys de funcionament.

Per tot això, des d’El Tempir s’han proposat “revaloritzar aquells aspectes més desconeguts o desapercebuts de la Festa” i que conformen també el patrimoni lingüístic, històric i cultural del sud valencià. Així, la visita guiada ‘El misteri de la Festa’ tindrà lloc el 13 d’agost, a partir de les 10.30 h fins a les 12 h. És totalment gratuïta.

Hèctor Càmara i Sempere, professor de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant i un dels impulsors de lafesta.com, serà l’encarregat de fer-ne la guia. També hi ha prevista una segona visita per a les representacions extraordinàries del Misteri a principis de novembre, segons han anunciat els organitzadors.

Inscripcions

Les persones que hi estiguen interessades s’han d’inscriure en aquest formulari. El grup màxim de persones per a fer la visita serà de vint-i-cinc (per estricte ordre de data d’inscripció en el formulari). Les persones inscrites rebran immediatament un correu de confirmació i, més tard, una guia de la visita dels espais pels quals ens endinsarem: carrer major, ermita de Sant Sebastià, Casa de la Festa, Basílica de Santa Maria…Tan prompte com estiguen cobertes aquestes places el formulari quedarà tancat fins que torne a obrir-se per a la segona visita del mes de novembre.

Més informació, telefonant al 644 023 493 o consultant la web de l’assoació organitzadora www.eltempir.cat.

Comparteix

Icona de pantalla completa