Diari La Veu del País Valencià
Miró fa d’ambaixador de Catalunya a Brussel·les
ACN / Brussel•les

L’artista Joan Miró és el protagonista de la nova exposició de l’espai Catalunya-Europa de la delegació de la Generalitat davant de la Unió Europea, on fins al 29 d’agost es podrà descobrir la relació de l’emblemàtic artista amb la vida quotidiana i la natura.

La mostra ‘Joan Miró: Arrels’ inclou una selecció d’escultures i fotografies procedents de la Fundació Joan Miró de Barcelona i forma part dels actes internacionals del Tricentenari.

L’exposició es basa en les paraules de Miró en una entrevista amb Georges Charbonnier l’any 1951, quan va dir que un artista ha d’explorar “les arrels del sòl, les arrels de la terra”.

Les obres que es mostren a l’exposició de Brussel•les són, d’acord amb l’organització, una “traducció plàstica” de les paraules de Miró a Charbonnier, que considerava que calia revalorar la importància de la terra “que fa créixer els arbres, una flor, una hortalissa…”.

L’exposició compagina les escultures de Miró -que deia que quan vivia al camp no pensava “mai en la pintura” i s’interessava més per l’escultura- amb una trentena de fotografies de Joaquim Gomis.

Les imatges estan fetes al taller del passatge del Crèdit de Barcelona i al Mas Miró de Mont-roig i mostren l’amor de Miró per la natura i els objectes de la vida quotidiana, així com també una selecció de les seues primeres ceràmiques i escultures, datades del 1944-46.

En les escultures, els visitants poden veure com Miró utilitzava la tècnica del buidatge en bronze per construir peces a través de diversos objectes que recollia i col•leccionava.

L’exposició ‘Joan Miró: arrels’, que és gratuïta, es podrà visitar a l’Espai Catalunya-Europa fins al 29 d’agost.

Comparteix

Icona de pantalla completa