Diari La Veu del País Valencià
[Vídeo] Fabra: ‘No demanaré l’indult, però recorreré al Constitucional’
Leo Part / València

Carlos Fabra, condemnat a 4 anys de presó, segons ha ratificat el TS, no demanarà l’indult però sí presentarà recurs d’ampara davant el Tribunal Constitucional, la qual cosa no paralitza la sentència. Al menys així ho va anunciar en roda de premsa celebrada a finals de 2013 i així ho ha confirmat aquest dimecres.

Així, l’exmandatari del PP ha afirmat que recorrerà davant el Tribunal Constitucional la sentència del Tribunal Suprem (TS) que confirma la condemna de quatre anys de presó que l’Audiència de Castelló li va imposar per quatre delictes contra la Hisenda Pública, tal com ja va anunciar en cas que l’alt tribunal desestimara el seu recurs. Carlos Fabra ha declinat realitzar declaracions sobre la sentència del TS ja que “encara no ha pogut valorar el seu contingut al costat del seu advocat”, segons ha manifestat a Europa Press.

No obstant açò, ha assegurat que encara que la sentència del TS li haguera rebaixat la condemna en dos anys hauria recorregut igualment davant el TC “posat que sempre hem pensat que els fets estaven prescrits”.

Pel que fa les imatges del vídeo que acompanya aquestes línies corresponen a la roda de premsa de l’expresident de la Diputació i del PP de Castelló, Carlos Fabra, després de la sentència de l’Audiència Provincial de Castelló que el va condemnar a 4 anys de presó i que aquest dimecres va ratificar el TS.

Així, durant la seua compareixença, un periodista li diu: “Senyor Fabra li faré una pregunta un poc més personal: Té vosté por d’anar a la presó?

“No tinc por d’anar a la presó, ja fa molt anys que m’afaite”

“No, cap”, respon Fabra. “Jo ja fa molt anys que m’afaite. Espere no anar. Espere guanyar, o en el Suprem o per empara davant el Constitucional”.

Fabra continua afirmant que “jo sé que la doctrina del Constitucional, com ha passat en moltes sentències que ha dictat, és procliu al reconeixement de la prescripció, perquè el que no es pot és a un administrat amargar-li l’existència quan vulga l’administració, en qualsevol moment i sense cap respecte a les normes. Que açò m’ha passat a mi amb la inspecció Fiscal. Però en qualsevol cas, no tinc cap por. Ja li dic que fa molt anys que m’afaite i espere no anar.

Acte seguit, altre representant d’un mitjà de comunicació li pregunta: “Contempla l’indult com a última via de recurs?, a la qual cosa Fabra respon rotund: “No. No contemple cap indult ni el demanaré. Però estem molt lluny de tot això…”

“Jo no sé el que pot passar, però jo estic molt tranquil. Tinc uns bons mitjans de defensa i el suport de la meua província. Em sent molt arropat per la gent”.

“Espere guanyar el recurs davant el Constitucional”

Finalment, altre periodista li pregunta si “ha parlat amb Alberto Fabra” i “què li han dit quan ha demanat la baixa del PP”. Fabra respon: “No m’ha dit res. Li vaig enviar un correu ahir a la secretària provincial Isabel Bonig. No he parlat ni amb el president provincial ni amb Fabra. Jo diria als electors que seguisquen confiant en mi. Que espere guanyar el recurs que presentem, bé al Suprem o bé al Constitucional. Si a qualsevol de vostès la Inspecció fiscal els fa més de 100 inspeccions personals en un any, segur que els trobaria alguna cosa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa