Diari La Veu del País Valencià
Denuncien influències en el taller d’ocupació de Sogorb

Europa Press / Sogorb

Els socialistes de Sogorb (Castelló) han denunciat aquest dimecres que la presidenta local de Noves Generacions del Partit Popular, Patricia Pertegaz, va accedir al taller d’ocupació de la Diputació en esgrimir que estava en risc d’exclusió social i que va aconseguir que l’Ajuntament li expedira el certificat, al desembre de 2013, “a pesar que no complia l’exigència d’estar dos anys en l’atur”.

A més, –segons el PSPV– “la seua situació econòmica li va permetre, solament unes setmanes abans, iniciar les obres de reforma d’un habitatge. “L’Ajuntament i la Diputació han de donar explicacions urgents sobre les sospites d’influències de persones afins al PP en el taller d’ocupació”, ha assenyalat el portaveu socialista, Miguel Á. Guillén.

Els socialistes posen en qüestió l’estat de risc d’exclusió social de la presidenta de NNGG. “Pertegaz no complia el període de permanència en la desocupació, i les bases aprovades ‘ex profeso’ per la Junta de Govern Local per a la selecció de l’alumnat del taller d’ocupació determinen que el sol·licitant es trobe en situació legal de desocupació durant un període superior a dos anys”.

No obstant açò, –han afegit– “el currículum de la militant del PP penjat en Internet revela que va estar treballant en un comerç tèxtil fins a setembre de 2012”. “És més, el currículum revela que, al mes d’entrar en el taller d’ocupació, estava treballant en la societat civil Itaico, com a dissenyadora tècnica, una altra circumstància que qüestiona el risc d’exclusió social en el qual es trobaria”, han apuntat els socialistes.

Guillén ha instat l’Ajuntament i la Diputació a aclarir les “irregularitats” de “forma urgent”.

Comparteix

Icona de pantalla completa