Diari La Veu del País Valencià
López Jaraba es desvincula del forat de TVV

ACN / Paterna.

L’exdirector general de Ràdio Televisió Valenciana, José López Jaraba, ha defensat aquest dijous la seua gestió al capdavant de l’ens durant la declaració judicial en la causa que investiga el deute de 1.300 milions d’euors a l’empresa.

Així ho ha explicat als mitjans l’advocat de l’acusació (exercida pel grup Compromís) Agustín Arenas, una vegada que ha finalitzat la declaració.

López Jaraba no ha responsabilitzat directament la Generalitat Valenciana per aquest deute i ha assenyalat que durant la seua etapa al front es va millorar la situació econòmica, segons que ha explicat Arenas. L’exdirector ha evitat fer declaracions a la sortida del jutjat, on ha estat increpat per un grup d’extreballadors de RTVV.

López Jaraba ha arribat més d’una hora abans de la seua citació al jutjat número 6 de Paterna (Horta Oest), on també ha rebut els crits de “lladre” i “corrupte” per part d’aquest grup de manifestants.

La seua declaració ha durat uns 45 minuts i ha basat la seua defensa en argumentar que durant la seua gestió, entre 2009 i 2012, el deute de RTVV es va reduir.

López Jaraba ha contestat tan sols les preguntes de la Fiscalia i dels seus advocats, segons que ha explicat als mitjans l’advocat de l’acusació, Agustín Arenas.

Arenas ha afegit que ni López Jaraba ni cap dels altres imputats a la causa “han assumit responsabilitats”. Sobre l’exdirector general de RTVV, l’advocat ha dit que s’ha referit a la taula de contractació per evitar responsabilitats però que no ha arribat a assenyalar directament la Generalitat Valenciana.

Aquesta és la cinquena declaració d’administradors i responsables de RTVV arran de la denúncia del grup Compromís que reclamava investigar el “forat econòmic” de 1.300 MEUR i si aquest podria haver derivat en el tancament final de l’ens.
Els exdirectors de Ràdio 9, Núria Romeral i Lluis Motes, i de Canal 9, Luis Redondo i Lola Johnson (exconsellera de Turisme i Cultura) han declarat en la investigació, que continuarà durant el mes de setembre.

Comparteix

Icona de pantalla completa