Diari La Veu del País Valencià
Puig rebutja un projecte polític de ’Països Catalans per a la Comunitat’
Europa Press / RedactaVeu / València

Puig s’ha expressat en aquests termes en una entrevista a Ràdio Nacional d’Espanya (RNE) en ser preguntat per com li sona Països Catalans. “No em sona”, ha subratllat el secretari general dels socialistes valencians, qui ha rebutjat un projecte polític basat en aquesta denominació.

D’altra banda, Ximo Puig ha posat l’accent en la “situació penosa” de la Generalitat, després que aquesta setmana s’hagen conegut les balances fiscals que assenyalen que l’autonomia valenciana presenta un dèficit fiscal de 2.018 milions i és la tercera amb major saldo negatiu.

Al seu judici, el model de finançament autonòmic ha de garantir “igualtat” entre els ciutadans, per la qual cosa considera que “no és tolerable que hi haja les diferències que hi ha de finançament entre unes comunitats i unes altres”, perquè aquesta situació genera “tensió”.

Així mateix, ha subratllat que el País Valencià “està sent durant els 20 anys de govern del PP -en la Generalitat- un espai dominat per la corrupció i el balafiament”. De la mateixa manera, ha advocat perquè la Comunitat tinga “més visibilitat” en el conjunt de l’Estat espanyol i ha apostat perquè existisca “més cooperació institucional”.

Comparteix

Icona de pantalla completa