Diari La Veu del País Valencià
Sorita viu aquest dissabte la jornada central de l’Aplec dels Ports

comarquesdelnord.cat

Sorita viu aquest dissabte la jornada més completa del XXXVI Aplec dels Ports. Els actes començaven al matí amb la presentació del projecte L’Interior, la presència del cantant d’Obrint Pas, Xavi Sarrià, amb el seu llibre Totes els cançons parlen de tu i una taula rodona sobre la necessitat de comptar amb una televisió i ràdio autonòmiques.

A la vesprada, el protagonisme és de la música amb un festival amb diversos grups, teatre i l’humor de la Todolella Comedy. També s’espera amb ganes l’actuació de Pepet i Marieta que interpretarà entre unes altres una de les cançons de l’estiu a la zona ‘Corre l’estiu’. L’acte inaugural va ser molt aplaudit amb un gran espectacle del grup de Vilafranca, La Xalera.

Milers de persones han passat per la localitat i han gaudit d’un complet programa d’activitats que aglutina festa i reivindicació. L’organització, amb més de 200 voluntaris, destaca que tot s’està desenvolupant amb normalitat i la valoració és “molt positiva, sorpresos pel gran nombre de visitants que ha vingut a Sorita”. Una de les zones més demandades pels ‘apleguers’ és el menjador on estan triomfant els entrepans amb carn de la comarca. També s’estan venent centenars de samarretes commemoratives de la trobada.

Demà diumenge finalitzarà la celebració comarcal amb la cloenda amb Pep Gimeno ‘El Botifarra’ en la qual no s’anunciarà el poble que acollirà l’esdeveniment el proper any. El dilluns s’ha convocat a una reunió a la Todolella els municipis i veïns per tractar el futur de l’Aplec encara que la continuïtat està garantida pel 2015. Todolella o Cinctorres seran les encarregades d’albergar la festa.

Comparteix

Icona de pantalla completa