Diari La Veu del País Valencià
El 600 aniversari de les Converses de Morella, al cupó de l’ONCE

RedactaVeu / Morella

Rhamsés Ripollés Puig, alcalde de Morella, al costat d’Enrique Llin Ruiz, president del Consell Territorial de l’ONCE al País Valencià, Miguel Benages, director de l’Agència de l’ONCE en Castelló, i Maria Rallo, regidora de Turisme, han presentat el cupó de l’ONCE de les Converses de Morella al Saló de Plens de l’Ajuntament de Morella.

Així, la imatge de la localitat i aquest important esdeveniment històric, que compleix sis segles, aplegarà a cinc milions i mig de cupons en l’edició del proper 17 d’agost.

Moment de la presentació

El primer edil morellà indicava: “Morella i la trobada més important que ha albergat en la seua història, les Converses, aplegaran a cinc milions i mig de persones, el que dóna a entendre la importància pel que fa a promoció turística i cultural que realitza l’ONCE”. En aquest sentit recordava que aquest treball de col·laboració promocional també han dut l’entitat a aconseguir el Premi Patronat de Turisme de Morella. A més, ha destacat la tasca social que executa aquesta entitat, en afirmar que “l’ONCE treballa per fer més fàcil la vida a tanta i tanta gent de tot l’Estat espanyol”.

Cal assenyalar la importància històrica que van tenir les Converses, ja que Morella va ser el lloc escollit per Benet XIII, el Papa Lluna, Sant Vicent Ferrer i el rei Ferran d’Antequera per reunir-se, en 1414, i abordar la problemàtica existent a l’Església Catòlica. En la trobada van dirimir sobre els problemes de l’època i on aquests dos últims demanaven la dimissió al Papa. En els inicis del segle XV, l’Església Catòlica s’enfrontava al Cisma d’Occident, fruit de les ambicions polítiques i religioses on, per la rivalitat entre els cardenals francesos i els italians, cada partit volia un Papa de la seua respectiva nació.

Comparteix

Icona de pantalla completa