Diari La Veu del País Valencià
FAPA-València exigeix a Manuel Tomàs compromís per l’escola pública
RedactaVeu / València

A l’entrevista, a la qual ha assistit la secretària general de FAPA-València, Merche Alabau, junt amb un altre membre de l’executiva, s’han tractat amb l’administració temes que preocupen el col·lectiu de pares i mares des de fa molts mesos, com ara l’obertura dels menjadors socials en els mesos d’estiu, deficiències d’infraestructures als centres públics, beques de llibres, de transport i menjador, recursos per a centres d’educació especial i en concret problemàtiques de cadascun dels centres a les AMPA dels quals FAPA-València representa.

En quant a l’anunciat pla PRIE de revisió d’infraestructures educatives de centres de mes de 40 anys, Manuel Tomás, s’ha compromés a comunicar als representants de FAPA quins són eixos 396 que afirmen s’han revisat i que la federació desconeix. També ha garantit que els 14 centres de nova construcció anunciats pel president Fabra seran una realitat reconeixent que el procés de licitació és lent.

Pel que fa a beques de transport, el secretari autonòmic ha comunicat que estudien a hores d’ara l’excepcionalitat d’aquest servei amb les pedanies del Palmar, el Perellonet, Castellar i Forn d’Alcedo així com també el Lluís de Sant Àngel del Saler.

Altres temes, com ara la necessitat del menjadors socials als mesos d’estiu o recursos per als centres d’educació especial, han sigut tractats amb molta neutralitat per part del responsable d’educació qui ha destacat que necessita posar-se al dia amb els temes o inclús desbloquejar problemàtiques com l’eliminació d’unitats al CEIP Ciutat de Cremona.

Diversos compromisos ha arrancat FAPA-València de Tomás, entre ells la visita que farà aquesta mateixa setmana al CEIP Max Aub per a comprovar ‘in situ’ el problema de la falta de pavimentació al pati escolar i estudiar la dotació pressupostària d’una partida per a desenvolupar el projecte de banc de llibres d’aula per al 2015, compromís ja adquirit per la consellera d’Educació, Mª José català, i que va quedar en un anunci. Respecte d’aquesta última qüestió Merche Alabau de FAPA-València ha manifestat la predisposició de pares i mares de col·laborar amb la Conselleria i com a mostra s’ha compromés a enviar-li el projecte de la federació sobre banc de llibres.

Comparteix

Icona de pantalla completa