Diari La Veu del País Valencià
EUPV i PCPV demanen a Fiscalia que recórrega l’absolució del grup neonazi

RedactaVeu / València

La síndica d’EUPV, Marga Sanz, sobre l’absolució del grup neonazi Front Antisistema, ha indicat: “Respectem les decisions judicials, però aquesta sentència que absol el grup neonazi Front Antisistema no ens agrada en absolut”.

EUPV considera que la sentència “és un reflex que les institucions públiques no s’han pres de veres combatre els delictes d’odi i el feixisme realment existent”.

A més, la síndica d’EUPV subratlla que “el País Valencià és la segona comunitat autònoma que ha registrat més delictes d’odi i aquesta sentència no solament no els combat, sinó que els deixa impunes”.

Per aquesta raó, des d’EUPV “apel•lem a la Fiscalia al fet que actue i recórrega aquesta sentència davant el Suprem”.

Sentència “lamentable”

Per la seua banda, el PCPV “lamenta l’absolució” de 18 neonazis i fa una crida al “compromís antifeixista” de “tota la societat valenciana” i el secretari general d’aquesta formació coincideix amb EUPV en demanar a la Fiscalia que recórrega la sentència.

Així, Javier Parra, secretari general del PCPV, ha “lamentat” la sentència que absol el grup neonazi Front Antisistema i “condemna la impunitat” amb la qual actua el feixisme a l’Estat espanyol.

Cal recordar que el TSJ valencià ha absolt els 18 acusats en l’Operació Panzer per associació il•lícita i tinença d’armes prohibides, entre els quals es troba l’assassí de Guillem Agulló.

El líder de la federació valenciana del PCE demana a la Fiscalia que recórrega aquesta “lamentable sentència” i denuncia la “doble vara de mesurar” de la Justícia espanyola, “que no castiga els delictes d’odi feixista i reprimeix la protesta social”.

“Aquesta és la vertadera marca Arriba Espanya. Ni el govern estatal, ni el de la Generalitat estan fent res per a frenar l’auge feixista en els nostres carrers, sinó tot el contrari”, lamenta Parra.

Així mateix, des del PCPV envien una “calorosa abraçada” a totes les víctimes del feixisme, “especialment a la família de Guillem Agulló, i reiteren el seu compromís antifeixista. Compromís que, en paraules de Parra, “ha de ser el de tota la societat valenciana”.

Comparteix

Icona de pantalla completa