Diari La Veu del País Valencià
AVL i Creu Roja organitzen cursos de valencià per a estrangers
RedactaVeu / València.

Així, el president de la Creu Roja, Fernando del Rosario, i el president de l’AVL, Ramon Ferrer, han fet balanç de les activitats d’aquest últim exercici en el qual havien programat dotze cursos distribuïts entre Alacant amb quatre cursos, Almassora on s’ha impartit un d’ells, un altre a Borriana i Castelló, dos a Gandia i tres a València als quals han assistit més de 150 alumnes que han rebut seixanta hores de formació en valencià.

Fernando del Rosario ha destacat la importància d’aquests cursos, ja que “doten els alumnes dels coneixements lingüístics i socioculturals necessaris per acilitar la seua integració social i millorar les seues possibilitats de participació en la vida social, laboral i cultural”. En aquesta línia, també ha destacat la tasca dels professionals docents dedicats voluntàriament a l’ensenyament del valencià.

Per la seua banda, Ferrer ha valorat la labor d’integració, formació i promoció laboral que s’ha aconseguit amb aquests cursos organitzats per la Creu Roja i ha recordat que en els últims anys, més de 2.500 persones immigrants han passat per les aules per a aprendre el valencià, gràcies a les campanyes impulsades per la institució normativa.

Comparteix

Icona de pantalla completa