Diari La Veu del País Valencià
Dimiteix l’alcalde imputat de Paterna

RedactaVeu / Europa Press / Paterna

L’alcalde de Paterna (Horta València), el ‘popular’ Lorenzo Agustí, ha anunciat aquest dimecres per sorpresa que abandona el càrrec i que demà farà efectiva la seua dimissió.

El primer edil, que ocupava l’Alcaldia des de 2007, ha realitzat aquest anunci en el ple municipal i ha explicat que pren aquesta decisió perquè creu que “és el millor per a Paterna”.

La seua gestió en l’actual legislatura ha estat marcada pel foment de grans projectes empresarials, entre ells una zona franca i el gran centre comercial Port Mediterrani que encara no s’han materialitzat així com l’intent sense èxit d’implantar la multinacional Ikea.

En els últims mesos, Lorenzo Agustí ha sigut imputat pel contracte de 600.000 euros amb el qual va encarregar a l’empresa municipal de serveis la promoció de la zona franca i que inclouen els seus diversos viatges a Xina arran d’una denúncia del grup Compromís. Per aquest mateix assumpte, estan també imputats cinc regidors del seu equip.

Dins del Partit Popular, el nom de Lorenzo Agustí ha sonat diverses ocasions per a càrrecs de diputat autonòmic o provincial però finalment no ha passat del de l’àmbit municipal. Les seues accions constants per a desmarcar-se dels seus superiors, en 2011 va renunciar a fer campanya electoral i tampoc va penjar ni un sol cartell de Francisco Camps, el fet de no estar emmarcat en cap corrent concret i altres factors, han frustrat fins ara les seues aspiracions més enllà de Paterna.

Lorenzo Agustí té 44 anys i és arquitecte de professió. Durant anys va exercir en l’empresa familiar i diversos anys abans de ser alcalde va ser assessor de l’expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps. Està casat i és pare de tres fills.

Comparteix

Icona de pantalla completa