Diari La Veu del País Valencià
Increïble: Corrupte del PP valencià ingressa a la presó
RedactaVeu / EP / València

L’exalcalde de Torrevella (Baix Segura) i dirigent del PP ha estat condemnat a tres anys de presó per prevaricació i falsedat documental en l’adjudicació del servei municipal de recollida d’escombraries. El pròxim pot ser l’expresident del PP de Castelló, Carlos Fabra, a qui el Suprem ha ratificat la seua condemna a 4 anys de presó i que es troba pendent d’un recurs al Constitucional o d’un improbable indult pel Govern.

Hernández Mateo ha escollit la presó murciana de Campos del Río per a ingressar, un dia abans de l’obligació legal que li va imposar el jutge. La petició d’indult per part de diputats del PP per a H. Mateo va causar problemes al govern d’Alberto Fabra.

Interior d’una de les més de 1.100 cel·les de la presó de Campos del Río, inaugurada en 2011.

Segons la sentència de l’any 2012, la sala civil i penal troba demostrat que l’exalcalde va manipular el procés d’adjudicació mitjançant un complex sistema per aconseguir un sol objectiu: adjudicar el contracte, valorat en 97,8 milions d’euros, a la UTE “Necso Entrecanales Cobertes S. A.-Grup Generala de Serveis S.L.”.

Aquesta actuació “solament pot qualificar-se d’arbitrària i lesiva per a l’interès públic” i per a la resta d’empreses que van concórrer al concurs, assenyala la resolució, que a més condemna Hernández Mateo a pagar una multa de 10.500 euros i a indemnitzar l’ajuntament amb altres 12.000 euros. La sentència especifica que la inhabilitació de set anys és per al càrrec d’alcalde o qualsevol altre de naturalesa electiva en l’àmbit local.

Comparteix

Icona de pantalla completa