Diari La Veu del País Valencià
Augmenta el nombre de docents interins que cobraran l’estiu

RedactaVeu / València

Segons una primera estimació de la FE CCOO PV, més docents interins que el curs passat han tingut adjudicada una vacant en els actes d’adjudicació de places per al curs 2014-2015. Tots ells cobraran l’estiu gràcies als acords de professorat interí de 23 d’octubre, signats pels sindicats CCOO, UGT, CSIF i ANPE, que conformen la majoria sindical.

Mitjançant dits acords, es va acabar amb el període de retallades en el sou del professorat interí, introduït pel Decret Vela, que suposava la pèrdua de més d’un 10% de sou anual.

La FE CCOO PV va insistir en totes les meses en la necessitat de la inclusió de la major quantitat possible de vacants en aquests actes, única forma que el professorat estiga en el seu centre l’1 de setembre.

Les primeres valoracions realitzades per CCOO PV indiquen que el nombre total de professorat interí que treballarà aquest curs 2014-15 en l’ensenyament públic no universitari del País Valencià, serà superior al curs passat; encara que el nombre total de professorat de les plantilles ha disminuït dràsticament amb les retallades en inversió pública.

Açò és conseqüència que la política seguida per l’administració educativa ha sigut la de no cobrir amb noves places de personal funcionari les de persones que s’han jubilat, de manera que s’han perdut llocs de treball estables amb els decrets de plantilles, l’augment d’hores lectives i l’augment del nombre d’alumnat per aula. D’aquesta manera es transforma el treball estable en precari.

La FE CCOO PV per tant, considera un avanç en la recuperació de drets laborals que el professorat interí adjudicat el dia 30 tinga un contracte de 12 mesos per desenvolupar la seua labor docent corresponent a un curs escolar complet i continuarà lluitant perquè es revertisquen les retallades i augmente la inversió pública en educació ja que consideren que solament amb aquests canvis es garanteixen els drets laborals i educatius de la ciutadania.

Comparteix

Icona de pantalla completa