Diari La Veu del País Valencià
Esquerra demana al Fiscal de l’Estat que actue contra la sentència de Panzer

RedactaVeu / Madrid.

El diputat d’Esquerra Republicana al Congrés, Joan Tardà, ha enviat una carta al fiscal General de l’Estat, Eduardo Torres-Dulce, demanant que “promoga un Recurs de Cassació al Tribunal Suprem contra la sentència absolutòria als presumptes membres de l’organització neonazi de l’anomenat cas Panzer dictada per la Secció Quarta de l’Audiència Provincial de València. Tardà demana “com a representant de la ciutadania al Congrés dels Diputats, i atenent al breu termini de què disposa la Fiscalia com l’acusació per presentar Recurs de Cassació ( 5 dies hàbils que situen el termini a primers de setembre) una reunió amb la finalitat de transmetre-li personalment aquest prec”.

En el text de la carta, Tardà fa arribar al Fiscal General de l’Estat “la seua sorpresa i indignació per la sentència dictada. L’absolució suposa la posada en llibertat dels setze encausats per pertinença a l’agrupació neonazi Frente Antisistema. Un fet encara més greu quan s’ha tardat tants anys a jutjar els citats integrants i l’absolució es fonamenta en una més que qüestionable, des del punt de vista jurídic, nul·litat de les escoltes telefòniques”.

Tardà afegeix que “de la mateixa manera que l’Acusació particular, entén la legalitat de la resolució emesa pel jutge que va autoritzar les intervencions telefòniques dels acusats i està basada en abundant jurisprudència, per la qual cosa hi ha base suficient per a presentar Recurs de Cassació davant del Tribunal Suprem”.

El diputat d’Esquerra Republicana al Congrés demana “en congruència amb l’acusació del Ministeri Fiscal que per damunt del risc de perjudici econòmic que poguera suposar un Recurs de Cassació assumit exclusivament per organitzacions sense ànim de lucre que sostenen l’acusació popular, que siga el mateix Fiscal General de l’Estat que promoga l’acció de la justícia en defensa de la legalitat , dels drets ciutadans , i de l’interès públic tutelat per la Llei, i presente el Recurs de Cassació davant del Tribunal Suprem”.

Comparteix

Icona de pantalla completa