Diari La Veu del País Valencià
Puig diu que el discurs de ‘la casta’ de Podemos ja el feia Mussolini

EP / Madrid.

El secretari de Regeneració Democràtica en la nova Executiva del PSOE, Ximo Puig, considera que el discurs contra la casta que fa Podemps ja és “vell” i pot assimilar-se, per exemple, al que feia a principis del segle XX sobre la classe política l’intel·lectual italià Gaetano Mosca, a qui “va acudir amb freqüència” el dictador Benito Mussolini.

En una entrevista amb Europa Press, Puig ha analitzat l’argumentari que ha portat la formació liderada per Pablo Iglesias a aconseguir un ampli suport de la societat, com reflecteix l’últim baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques, que la situa com a tercera força política en estimació de vot.

Al seu judici, “allò nou”, com Podemos, “no significa que aporte idees noves”; sinó que el que aquesta organització arreplega és “el neguit” de la societat “i el profund cansament amb la falta de reacció de la política”.

El també secretari general del PSPV ha insistit que açò ja és “vell” i sempre hi ha hagut persones que “han disparat” contra la democràcia representativa, que ha reconegut que també té “llacunes”. Com a exemple ha posat l’italià Gaetano Mosca, qui ha recordat que ja a principis del passat segle parlava de la classe política, “la qual cosa ara és transmutat en casta”.

“Gaetano Mosca, d’altra banda, va ser un dels intel·lectuals a qui Mussolini va acudir amb freqüència”, i ha recordat sobre aquest tipus de moviments que “deslegitimen o intenten deslegitimar” el funcionament de la democràcia.

Comparteix

Icona de pantalla completa