RedactaVeu / Bunyol

Les activitats que s’estan realitzant en la localitat valenciana, i que van començar a executar-se el febrer passat, han inclòs des de xarrades de sensibilització sobre la igualtat de gènere en l’institut de Bunyol, fins a tallers d’apoderament de dones en l’EPA, passant per l’organització d’unes jornades solidàries i la participació en la setmana de la dona.

A més, aquest dijous s’inaugurarà en la sala Rafael Raga de la localitat una exposició fotogràfica amb el lema ‘L’odissea de ser dona a Índia’ i per a aquest estiu també està previst un cinefòrum de la pel·lícula La font de les dones, del director franc-romanés Radu Mihaileanu, els drets de reproducció de la qual han sigut cedits per la productora, que tracta sobre els rols tradicionals d’explotació de les dones i els mecanismes d’apoderament a través del recurs d’una vaga de sexe. Els tallers, xarrades i altres activitats de sensibilització continuaran durant tot l’any.

Pel que fa al desenvolupament del projecte a Índia l’Associació Saheli, amb seu a Bunyol, treballa amb l’ONG local Lokpanchayat, que des de 1993 desenvolupa projectes d’agricultura ecològica, infraestructures hídriques en zones de sequera persistent, drets de grups tribals i gènere. És precisament en aquest camp on l’ONG valenciana col·labora en el manteniment d’una casa d’acolliment de dones en circumstàncies greus d’abandó, maltractament i exclusió social.

Comparteix

Icona de pantalla completa