Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig, en contra que se celebren les primàries en el PSOE enguany
EP / Madrid

Ximo Puig dóna per segur que les primàries obertes se celebraran, però subratlla que el calendari aprovat en la Conferència Política, que contemplava realitzar-les el pròxim mes de novembre, ha quedat desfasat perquè llavors ningú pensava que al juliol d’enguany anava a haver-hi un congrés extraordinari amb primàries per a triar el secretari general.

Al seu judici, “és evident que canvien totes les condicions” i que ara, “després d’un procés de primàries per a triar secretari general, no és molt raonable (repetir el procés) tres mesos després”.

Per al dirigent valencià del PSOE, que va ser triat en primàries obertes, “en aquests moments allò raonable” és retardar l’elecció del candidat a la Moncloa fins a les autonòmiques i locals de maig de 2015. Les generals estan previstes, en principi, per a novembre.

Ximo Puig sosté que la prioritat del PSOE ha de ser el “interès general del país” i, en segon lloc, el del partit, i “seria absurd que una data estiguera per sobre d’aquests dos interessos.

“No té sentit focalitzar un debat sobre el calendari, sobretot perquè quan es va fer aquest calendari el que hi havia era que desembossar el lideratge i açò ja s’ha superat. Avui el PSOE té un líder sòlid, més legitimat que mai des de la base, i per tant tenim velocitat de creuer suficient per a arribar a les eleccions autonòmiques i locals”.

La “gran prioritat” i el “repte fonamental” del PSOE, ha explicat, són les autonòmiques i locals de 2015, i “són molts els líders territorials i alcaldes que volen tenir temps, espai i focus per a poder explicar les seues posicions, el seu programa”.

Si escau, com a secretari general del PSPV, el que vol és aprofitar els pròxims mesos per a “explicar als valencians com canviar la Comunitat Valenciana”. “Falten nou mesos i tenim ja molt poc temps”, insisteix.

Comparteix

Icona de pantalla completa