Diari La Veu del País Valencià
Silenci de Bonig en temes de Medi Ambient

RedactaVeu / Tollos.

S’ha acabat el període de sessions i la consellera no ha executat de petició de compareixença pública per a explicar perquè la Generalitat va permetre que es desprotegira la serra d’Alfaro sense fer-hi res. Ara, les tres forces polítiques en l’oposició, Compromís, EU, i PSPV demanen de nou que es ratifique la petició de compareixença d’Isabel Bonig.

Nou mesos després d’haver presentat en les Corts Valencianes diverses iniciatives per saber què passa amb la serra d’Alfaro, ningú no ha mogut cap fil, de fet, s’ha acabat el període de sessions i les iniciatives que encara no s’han substanciat cal ratificar-les perquè es mantinguen. Tots els partits, Compromís, Esquerra Unida i el PSPV han tornat a sol·licitar que la consellera Bonig done explicacions en les Corts sobre les actuacions de la Conselleria davant les afeccions a la ZEPA de la serra d’Alfaro que ells van permetre que es desprotegira.

La Serra d’Alfaro amb el punt més alt al fons

Recordem que la Generalitat va tolerar que es desprotegira una zona d’especial protecció per a les aus (ZEPA) perquè es construïra un parc eòlic. La condició de ZEPA va ser atorgada per la Generalitat i una sentència del TSJ li la va llevar. En altres casos semblants, la Generalitat ha recorregut les sentències del TSJ que li eren desfavorables (entenem que desprotegir un territori és una cosa desfavorable per als valencians, clar), i en aquest cas, la serra d’Alfaro s’ha quedat indefensa. A més, la sentència es va ocultar durant 6 mesos impedint que es personaren en el procés judicial els ajuntaments afectats o els col·lectius ciutadans implicats. En realitat, el que eixe comportament dóna fe és que la Generalitat fa aliança amb les grans elèctriques i les grans empreses constructores que poc pateixen pels xicotets municipis del Comtat i per la protecció ambiental del territori.

La Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat va recórrer en el seu moment al Síndic de Greuges i a la Comissió Europea, la qual ha obert un Procediment d’Investigació sobre la descatalogació de la ZEPA Muntanyes de la Marina. A més, gràcies als grups polítics en l’oposició es van presentar 28 preguntes a les Corts. I encara queden per resoldre 9 sol·licituds de resposta escrita, 2 de resposta oral, 4 proposicions no de llei i 1 sol·licitud de compareixença de la consellera Isabel Bonig que ha refusat contestar i és el que ara es reclama que responga, per a fer front a les seues responsabilitats en el nou període de sessions que començarà en setembre.

Comparteix

Icona de pantalla completa