Diari La Veu del País Valencià
Brussel·les sols destina 125 milions en ajudes per a compensar el veto rus

RedactaVeu / EP / Brussel•les

La Comissió Europea ha anunciat aquest dilluns que destinarà uns 125 milions d’euros per a finançar mesures de suport al sector europeu de fruites i hortalisses per a compensar el tancament del mercat rus a les exportacions europees que beneficiaran, en concret, productes com les tomaques, cogombres, fruites roges, pomes, peres i raïms de taula, entre d’altres.

Les mesures de suport anunciades aquest dilluns beneficiaran les tomaques, carlotes, col blanca, pimentons, floricol, cogombres i cogombrets, bolets, així com pomes, peres, fruites roges, raïms de taula i kiwis, segons ha anunciat l’Executiu comunitari.

Així mateix, ha justificat suports per a aquests productes perquè estan “en plena sessió” i “no existeix opció d’emmagatzematge per a la majoria d’ells” i, després del tancament del mercat rus, no compta amb “un mercat alternatiu immediat disponible”.

La Comissió Europea destinarà 125 milions d’euros per a donar suport a mesures excepcionals, de forma retroactiva des d’aquest dilluns 18 d’agost fins a finals de novembre, en benefici d’aquests productes agroalimentaris europeus, que inclouran mesures com la retirada de la producció del mercat, especialment per a la seua distribució gratuïta, així com compensacions per no recol•lectar o fer-ho abans de la seua maduració.

Les ajudes cobriran tots els productes ja pertanyen a organitzacions de productors o es tracte d’agricultors particulars.

Comparteix

Icona de pantalla completa