Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat continua sense pressionar Rajoy
RedactaVeu / València.

El portaveu socialista en les Corts, Antonio Torres, ha demanat la compareixença urgent de Fabra en les Corts perquè “explique quina és la posició del Consell davant la negativa del Govern espanyol a aprovar un nou model de finançament autonòmic”, la qual cosa implica la convocatòria de la Diputació Permanent del Parlament valencià. Així, ha insistit que “Bonig es deixe de paraules, el que cal és que Fabra force una canvi de postura de Rajoy i Montoro”.

D’aquesta manera, el síndic socialista ha assenyalat, davant les últimes declaracions de la coordinadora general del PP valencià, Isabel Bonig, sobre finançament autonòmic, que hauria d’instar Fabra “a sol·licitar de manera urgent i immediata una entrevista amb el president Mariano Rajoy per a poder exigir-li que complisca amb aquesta comunitat i que complisca amb la seua promesa que va fer en campanya electoral de canviar el model de finançament”.

Així mateix, Antonio Torres ha denunciat que “aquesta comunitat no pot seguir així un dia més, que ens està perjudicant i impedint el nostre desenvolupament” i ha insistit que el president de la Generalitat ha d’exigir a Rajoy immediatament eixa reunió i que “isquen compromisos concrets que beneficien la Comunitat Valenciana”. En aquest sentit, ha recordat que des que Rajoy va arribar a la Presidència del Govern “les inversions a la Comunitat s’han reduït en vora 1.000 milions d’euros”.

El portaveu del PSPV en les Corts Valencianes ha assenyalat que en 2011 –l’últim govern de Zapatero- la Comunitat tenia el 9,11% de les inversions de l’Estat, mentre que en 2012 –el primer de Rajoy- es van reduir al 7,9% i successivament en els anys posteriors. En 2013 va descendir fins al 6,15% i en 2014 estem en 6,20%, “molt lluny del quasi l’11% de la població que ens correspon, la qual cosa suposa que estem perdent 500 milions a l’any”.

Per tot açò, Torres ha recordat que “els socialistes valencians portem molts anys reivindicant una millora en el finançament i en les inversions de l’Estat, per la qual cosa aprovàrem una reforma de l’Estatut que blindava les inversions en aquesta Comunitat” al mateix temps que ha destacat que “som la Comunitat pitjor tractada per Rajoy, però Fabra i Bonig només es preocupen de repetir en els seus càrrecs públics”.

Comparteix

Icona de pantalla completa