Diari La Veu del País Valencià
Grisolía: ‘Un sol cas d’èbola pot suposar la fugida massiva del turisme’

RedactaVeu / València.

El president del Consell Valencià de Cultura (CVC), Santiago Grisolía, ha advertit aquest dimarts que l’aparició d’un sol cas del virus de l’èbola en el nostre territori podria suposar “la fugida massiva” dels turistes, “l’únic sector que s’ha salvat de la crisi i que manté la nostra precària ocupació”.

Per açò, ha recalcat que des del CVC es considera que “estem en el començament d’una situació sanitària que ens obliga a actuar de manera extraordinària i urgent davant un risc que ara com ara no podem detectar amb total seguretat”.

En aquest sentit, ha insistit que seria “impossible calcular les conseqüències” d’un cas d’èbola “respecte a la principal indústria nacional que és el turisme” i podria suposar així mateix “el tancament dels nostres mercats en tots els sectors” fins que “l’opinió col·lectiva es tranquil·litzara i a poc a poc es vencera aquest estat de temor”. “Perquè la salut és el bé més benvolgut per les persones”, ha subratllat.

Davant aquest escenari, ha reclamat “reforçar” tots els mecanismes de control de salut en les nostres fronteres per a “evitar el mínim risc”. En aquest sentit, recomana l’increment de personal per a la vigilància de les nostres fronteres, i suspendre tots els vols amb les nacions afectades fins que la malaltia estiga controlada atès que en tenir “un llarg període d’incubació l’exposició de la nostra població a l’aparició d’afectats és un risc totalment aleatori”.

De la mateixa manera, ha reclamat mantenir un centre per autonomia apte per a l’ingrés d’aquests malalts amb els mitjans, medicació i personal entrenat per al seu tractament.

“I açò ha de fer-se amb promptitud i amb la idea de permanència, ja que sembla que estem en els inicis d’un fet les dimensions del qual actualment no estan previstes i la seua durada sembla que serà llarga també, i només podem oposar uns mitjans terapèutics de molt escassa eficàcia”, ha constatat.

De fet, ha recordat que la Institució en la seua sessió plenària de juliol va fer públiques les seues recomanacions davant l’observació de les malalties emergents i reemergents que com a conseqüència del turisme s’estaven recuperant quan algunes ja estaven totalment eradicades.

Comparteix

Icona de pantalla completa