Diari La Veu del País Valencià
El 30% de les exportacions de magrana d’Elx perillen pel veto rus

EP / Elx.

L’Associació de Productors i Comerciants de Magranes d’Elx calculen que un 30% de la collita que s’exporta, prop de 13.000 tones, “està en perill” per la prohibició de Rússia d’importar productes hortofructícoles de països europeus, segons han assenyalat des de l’entitat aquest dilluns.

Respecte a açò, el president de l’Associació de Productors i Comerciants de Magranes d’Elx, Francisco Oliva, ha assenyalat en un comunicat que “Rússia és un dels principals mercats de la magrana mollar i el veto imposat a les fruites i hortalisses europees pot afectar molt significativament a la campanya d’enguany”.

Oliva ha xifrat entre un 15% i un 20% de la producció el que s’exporta amb destinació principal a Rússia, al que ha afegit un altre 10% que pot arribar a Rússia a través del que s’exporta des d’altres intermediaris europeus.

“Rússia absorbeix pràcticament la meitat de les nostres exportacions, és un mercat que ha crescut de forma notable en els últims anys i s’ha convertit en una destinació de referència per a la magrana mollar d’Elx”, ha detallat Oliva.

Per això, el president dels productors ha recalcat que “si no es prenen mesures, el sector vinculat a la magrana mollar d’Elx es veurà molt perjudicat de cara a la campanya que s’inicia a la fi de setembre” i ha advertit que “tindrem problemes per a vendre les més de 13.000 tones que cada any destinem a Rússia de forma directa i indirecta. A més, l’oferta es concentrarà i els preus cauran per sota dels costos de producció”.

Per aquest motiu, l’Associació de Productors i Comerciants de Magranes d’Elx ha remès una carta al Ministeri d’Agricultura on sol·licita una reunió amb la Ministra Isabel García Tejerina amb l’objectiu de conèixer totes les accions que s’estan duent a terme per part del Govern i de la Comissió Europea i demanar que s’incloga la magrana mollar d’Elx entre les mesures de suport per a compensar aquesta circumstància.

Comparteix

Icona de pantalla completa