Diari La Veu del País Valencià
Una reforma electoral antidemocràtica

RedactaVeu / València

El secretari general del PSPV i secretari federal de Regeneració Democràtica del PSOE, Ximo Puig, afirma que “no és raonable que es vulguen aconseguir resultats polítics partidaris en detriment de la democràcia”

El secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, ha denunciat hui que “el PP és a punt de fer trampa”, ja que “vol canviar les regles del joc al final de la partida”. Així, ha valorat que el president del Govern, Mariano Rajoy haja decidit emprendre la reforma electoral per a l’elecció directa d’alcaldes “a tan sol nou mesos de les eleccions municipals, sense diàleg ni acord”.

En aquest sentit, s’ha pronunciat el també secretari federal de Regeneració Democràtica del PSOE durant la seua compareixença davant els mitjans a Xàtiva, en la qual ha remarcat que “Rajoy vol canviar les lleis per a triar els alcaldes i alcaldesses dels pobles i ciutats, després del resultat de les europees, quan ja és conscient que no té la majoria social encara que sí té la majoria en el Parlament espanyol”.

Puig ha advertit que “no descarte res en aquests moments” i ha avançat “una resposta contundent” perquè aquesta reforma “fractura la convivència entre els espanyols”. De la mateixa manera, ha considerat que “no és raonable que es vulguen aconseguir resultats polítics partidaris en detriment de la democràcia; i el PP, a la desesperada en aquests moments, vol canviar les regles de joc per a intentar salvar uns ajuntaments”. “Però no és la solució”, ha manifestat Puig, qui seguidament ha afirmat que “es pot parlar de tot” en referència a “com hem de millorar la democràcia però no disminuint la democràcia, perquè açò no té sentit”.

Per tot açò, el líder del PSPV ha insistit que els socialistes “respondrem amb “tota la força i contundència” i convocaran al conjunt de les forces polítiques i socials perquè aquesta reforma no siga possible, perquè, segons ha alertat, “es deteriora la pròpia autoritat dels alcaldes, que seran alcaldes amb poca legitimitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa