Diari La Veu del País Valencià
Demanen una valoració dels danys pel veto rus
RedactaVeu / Brussel·les.
L’eurodiputada del PSPV en el Parlament Europeu, Inmaculada Rodríguez-Piñero, s’ha compromès a defensar el sector agrari valencià a Brussel·les i proposar la inclusió dels cítrics i el caqui per a les ajudes, al mateix temps que ha assegurat que “el sector agrícola valencià no es mereix un Govern que ni s’ocupa ni es preocupa per defensar els seus interessos”, en referència als acords de la Unió Europea sobre les ajudes per a afrontar el veto de Rússia a l’agricultura comunitària. Piñero ha recalcat també que la solució de diversificar els mercats “és molt difícil a la meitat de la producció, encara que és a punt de començar la campanya de cítrics, i açò haurien de saber-ho tant el Govern valencià com el de l’Estat espanyol”.

El caqui és una de les fruites més afectades pel veto rus

Per aquest motiu, l’eurodiputada del PSPV ha assegurat que “lluitarem perquè els cítrics i els caquis, exclosos de la llista de productes beneficiats, formen part dels productes susceptibles de rebre ajudes”, i s’ha compromès a “defensar a Brussel·les els interessos del sector agrari valencià”. Així, Rodríguez-Piñero ha reconegut que “ja hem sol·licitat la convocatòria urgent de la Comissió d’Agricultura perquè totes les ajudes que ens corresponen legítimament arriben”, i ha instat també l’Executiu valencià a “no abandonar els agricultors, deixar les vacances i treballar per l’interès dels valencians”.

Valoració de danys

Així mateix, l’europarlamentària socialista ha recordat que “el 2% de les exportacions de cítrics produïts valencians es destinen al mercat rus” i que per tant “aquests productes no poden quedar exclosos de les ajudes europees”. Finalment, Rodríguez-Piñero també ha demanat que s’elabore “una valoració dels danys que el veto rus està causant als agricultors valencians”, per a exigir així “totes les ajudes que es necessiten”.

Comparteix

Icona de pantalla completa