Diari La Veu del País Valencià
Rus: ‘EUPV, Compromís i el PSPV no tenen collons de dir que són valencians’

RedactaVeu / Xàtiva.

Una altra vegada Alfonso Rus ha encés el debat sobre la unitat de la llengua, aquesta vegada en un acte de la Fira de Xàtiva on acompanyà el conseller de Governació, Luis Santamaría, qui també va fer unes declaracions que mostren la ignorància del PP sobre la llengua.

Alfonso Rus, en l’últim dia de Fira, es va preguntar si a Catalunya “es permetria alguna vegada que es diguera ‘la llengua valenciana i castellana'”.

“Allí –a Catalunya– diuen que és tot el mateix” i proposen la denominació de ‘Països Catalans’ però “per què no diuen Països Valencians? Potser nosaltres ens adherim”, ha comentat Rus, qui, en relació a aquesta qüestió, ha advertit que “tots els partits d’esquerres comencen a divagar” sobre aquest assumpte. Però és “mentida” i “si ells governen serem algun dia Països Catalans i això cal dir-ho ben alt i clar”, ha apuntat.

“A qui no li agrade, que no li agrade” i “tot el que és EU, Compromís i el PSPV no han tingut mai la categoria ni els collons de dir ‘mosatros som valencians’ (nosaltres som valencians). Diuen que si és el mateix, o no és el mateix”, però la posició “cal aclarir-la”, ha afegit Rus, qui critica que l’AVL “juga a dues bandes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa