Diari La Veu del País Valencià
Metrovalència reforça el seu servei per l’avançament de l’inici del curs escolar

EP / València.

Metrovalència reforçarà les seues circulacions durant les dues primeres setmanes de setembre en la Línia 1 –que recorre Llíria, Bétera i Castelló de la Ribera– per a incrementar el servei per l’avançament de l’inici del curs escolar decretat per la Conselleria d’Educació, per la qual cosa els trens deixaran de passar cada 40 minuts per a fer-ho cada 20, segons ha informat l’entitat en un comunicat.

Així, l’horari d’estiu de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) en la demarcació de València estava fixat fins al 12 de setembre, però davant l’avançament de l’inici del calendari escolar, els dies 3 –data de la tornada a les aules–, 4, 5, 8, 9, 10, 11 i 12 s’incrementarà el nombre de trens de la Línia 1 i el soterrat en les hores punta de primera hora del matí i primera de la vesprada.

D’aquesta manera, les franges horàries amb major servei seran de 6.00 a 8.00 hores a Llíria i Bétera i de 7.00 a 9.00 hores a Picassent al matí, mentre que a la vesprada seran de 14.00 a 15.30 hores a Llíria i Bétera.

Amb aquesta ampliació del servei, la Línia 1 s’ajustarà a les freqüències de 20 minuts que té la Línia 3 –Rafelbunyol-Aeroport– en l’actualitat. A més, durant les dates assenyalades, hi haurà una circulació més en aquesta línia a primera hora del matí, la de les 5.46 hores.

Davant el descens de la demanda durant el període estival, des del 23 de juny fins al 12 de setembre, Metrovalència va modificar els serveis de les línies 1, 3 i 5, aplicant els horaris propis de les jornades intermèdies de dilluns a divendres. No obstant açò, la programació d’aquests serveis no afecta els dissabtes, diumenges i festius, que mantenen l’horari habitual de la resta de l’any.

Aquesta decisió, inclosa dins de les mesures d’estalvi implantades en l’empresa en els últims anys, permet “adaptar l’oferta a la demanda real dels clients durant els mesos d’estiu, i aconseguir una major eficiència, a través de la reorganització d’horaris, amb l’ajust dels serveis menys utilitzats, i la consegüent reducció de costos”, segons les mateixes fonts.

FGV calcula que l’estalvi d’aquesta mesura, per la disminució del consum d’energia elèctrica i els costos de personal, és d’uns dos milions d’euros a l’any, que es redueixen de les despeses d’explotació de l’empresa, han destacat.

Comparteix

Icona de pantalla completa