Diari La Veu del País Valencià
Els partits a favor de la consulta fan una crida a la desobediència

Raimon Ribera / Enviat especial a Prdad (UCE).

Ahir va tenir lloc a la UCE un dels actes que més interès havia despertat entre els assistents. La taula rodona, en què hi participava Josep Rull (CiU), Josep Vendrell (ICV), Gemma Calvet (ERC) i David Fernández (CUP), va ser una crida a la unitat política de cara a la consulta del proper 9N i el possible veto per part del TC.

Pel que fa al portaveu d’ICV, digué que en aquest moment històric qualsevol procés ha de passar per tres elements: la unitat, la democràcia i la mobilització social, i afegia que el següent pas, en cas que el TC vete la consulta, haurà de ser consensuat entre les forces a favor de la consulta, posició que comparteixen la resta de partits.

Per la seua part, Gemma Calvet plantejava que la competència pel dret a decidir de Catalunya pertany al Parlament Català en tant que és la institució democràtica que representa la voluntat general de la ciutadania catalana. En aquesta mateixa línia, Rull afirmava que “el 9N es farà la consulta” perquè “l’únic que decideix si es posen urnes és el Parlament de Catalunya”.

En nom de la CUP, David Fernàndez plantejava que en cas de veto a la consulta “els únics que cometran il·legalitat seran els dotze jutges que prohibiran la democràcia”, i féu una crida a la desobediència tot afirmant que “cridar a la desobediència no és altra cosa que cridar a obeir-nos a nosaltres mateixos”. “No demanarem permís per ser lliures, tenim un mandat de la ciutadania i no ens plantegem cap alternativa que no passe per les urnes».

Comparteix

Icona de pantalla completa