Diari La Veu del País Valencià
Intercepten tres pasteres amb 19 immigrants magrebins a Torrevella
Europa Press / Torrevella

La primera de les embarcacions va ser interceptada passades les 00.30 hores en una zona situada entre la platja dels Nàufrags i la de La Veleta.

Poc després es van albirar les altres dues, a la Cala Fita i a la Cala de la Rabosa. En total viatjaven en les tres embarcacions 19 persones, que han sigut traslladades a dependències de la Policia Nacional.

Per la seua banda, Creu Roja ha mobilitzat un total de huit voluntaris (sis sanitaris, una traductora i un cap d’equip) per a desenvolupar l’operatiu d’assistència humanitària, que s’ha iniciat a les 2.20 de la matinada.

En un comunicat, l’organització humanitària ha explicat que, com és habitual, els voluntaris els han realitzat proves sanitàries bàsiques (presa de tensió, glucosa, guareix de ferides) i els han proporcionat roba d’abric, alimentació i beguda.

Com a resultat d’aquesta primera avaluació sanitària bàsica dues persones han precisat ser traslladades en ambulància a centres sanitaris (un d’ells per múltiples ferides en els peus i una segona persona amb símptomes de lipotímia).

Entre les persones ateses, totes homes i procedents de països del nord d’Àfrica, 13 han confirmat a membres de Creu Roja que són menors d’edat i s’està pendent de les proves que permeten confirmar o desmentir aqueix extrem.

Fa unes setmanes quatre pasteres van ser interceptades en costes del sud del País Valencià. En aquella ocasió Creu Roja va atendre un total de 27 persones immigrants en diferents operatius desenvolupats a Torrevella i Alacant. Amb aquestes noves embarcacions, Creu Roja ja suma un total de 47 persones ateses.

Comparteix

Icona de pantalla completa