Diari La Veu del País Valencià
Desenes de vehicles queden atrapats a l’A-23 a Barraques per la neu
EFE / València

En la carretera romanen al voltant de 70 camions, 20 en sentit Terol, on la carretera està totalment tallada, i uns 60 en sentit València, on s’ha obert la circulació d’un carril. Al lloc hi ha unes 200 persones, un centenar d’elles de la Unitat Militar d’Emergències (UME), així com 35 vehicles, que treballen en aquests moments per a restablir la circulació.

Segons les fonts, com a conseqüència de la neu i després de creuar-se un camió a la mateixa autovia, van quedar atrapats prop de 80 vehicles, entre camions i turismes, entre els quilòmetres 50 i 62. Per la qual cosa, al voltant de les 22 hores es va acordar la intervenció de la Unitat Militar d’Emergències (UME). L’operatiu de la UME consta d’un centenar de militars procedents dels Batallons III i IV, de València i Saragossa.

El temporal de neu ha deixat sense classes a més de 1.600 alumnes. Ha sigut a causa del gel que ha impedit la circulació d’autobusos escolars per algunes carreteres de l’interior. A les terres de Castelló és on més rutes s’han suspès, principalment a la comarca de l’Alt Maestrat. En concret, el gel ha impedit transportar a les classes a 321 estudiants de nou localitats: Albocàsser, Atzeneta, Benassal, Forcall, Morella, Xèrica, Viver, Montanejos i Vilafranca.

A Alacant, les classes s’han suspès al municipi de Banyeres, on 1.100 alumnes s’han quedat sense anar al col·legi, al costat d’altres 30 d’Agres. La neu també ha impedit la circulació del transport escolar en alguns municipis de l’interior de València, la qual cosa no ha permès que acudiren als seus col·legis a 200 alumnes de Xera, Benaixeve, Utiel, Fuenterrobles i Sinarques.

Comparteix

Icona de pantalla completa