Diari La Veu del País Valencià
Entitats veïnals i socials es querellaran contra Jordi Pujol per tenir diners a l’estranger
Afer Pujol: pel futur del país, cal fer net

ACN / Barcelona

En un comunicat, les tres entitats han informat que presentaran la querella en el decurs de les properes setmanes i que ara comencen una ronda de contactes amb sindicats i altres moviments socials per constituir-se com a acusació particular i instar la justícia “a tibar del fil dels indicis delictius existents fins a aclarir-ne la veracitat, l’abast i totes les implicacions”.

Les entitats assenyalen en el comunicat que la confessió de Jordi Pujol té “totes les aparences de ser un tallafocs davant possibles revelacions o una coartada”, però asseguren que ni es tracta d’un “assumpte personal”, ni d’un cas “entristidor” tal com “volen fer-nos creure des dels cercles polítics més propers del que va estar durant 23 anys al capdavant de la Generalitat”. 



“Estem davant d’un episodi de fi d’època. La caiguda de Pujol és la d’un actor cabdal del règim heretat de la Transició. I, sobtadament, l’escàndol projecta una llum crua sobre els entrellats de les últimes dècades de la nostra història”, destaquen les organitzacions, que consideren que la societat civil catalana, “afectada en primera persona”, ha d’intervenir de forma decidida per esclarir tots els fets i les seves implicacions.



Per això han decidit querellar-se contra Pujol i s’han mostrat “convençudes” de la necessitat de tirar endavant aquesta demanda i de “transformar-la en un clam popular”. Ara han començat una ronda de contactes amb sindicats i moviments socials per aconseguir “un ampli front que li conferisca la força i la legitimitat necessàries”.

Comparteix

Icona de pantalla completa