Diari La Veu del País Valencià
La UPV entre les millors politècniques del món

RedactaVeu València.

La Universitat Politècnica de València (UPV), ha sigut qualificada per l’Academic Rànquing of WorldUniversities (ARWU) 2014 com la millor politècnica de l’Estat espanyol. Així, segons l’indicador, considerat el més prestigiós del món per l’objectivitat de la seua metodologia, la UPV és l’única politècnica de l’Estat que figura entre les 400 millors universitats del planeta.

A més, seguint la seua destacada tendència ascendent dels últims anys, la UPV apareix per primera vegada entre les 200 millors universitats del món en Economia i Ciències Socials, idèntica posició a la que ocupa també, pel que fa a grans branques del coneixement, en Enginyeria.

Entre les 75 millors universitats del món en Química

En la classificació per matèries, tot són notícies positives per a la UPV, que es manté entre les 150 millors universitats del món en Matemàtiques i apareix per primera vegada entre les 200 millors en Economia i Negocis, a més de repetir aquesta mateixa posició en Informàtica.

Menció especial mereix l’avanç de la UPV en Química, ja que en 2013 estava situada en el rang 75-100 i ara, en el rànquing publicat a l’agost de 2014, està entre les 75 millors universitats del planeta.

Per novè any consecutiu, entre les 400 més destacades

L’ARWU, elaborat per la Universitat JiaoTong de Shanghái (Xina) i primera classificació mundial d’universitats publicada (la seua primera edició va tenir lloc en 2003), situa per desè any consecutiu la UPV entre les 500 universitats de major qualitat del món (existeixen més de 20.000 centres d’educació superior) i, per novè any seguit, entre les 400 millors.

La UPV, reconeguda internacionalment per tots els rànquings de primer nivell

Un any més, l’ARWU avala la qualitat docent de la UPV, reconeguda també pels altres dos principals rànquings d’universitats de primer nivell internacional: QS i THE. Així, el QS WorldUniversity Rànquings, elaborat per la consultora QuacquerelliSymonds, va situar la UPV en el lloc 383 del món en la seua última edició (setembre de 2013).

Per la seua banda, el rànquing mundial de la revista Times HigherEducation (THE), que avalua un total de 13 indicadors vinculats a la qualitat de la docència, la internacionalitat, la innovació o utilitat empresarial, la qualitat de la investigació i la repercussió de la producció científica de cada universitat, va posicionar la UPV en la seua última edició (octubre de 2013) en un rang similar a nivell mundial: 351-400.

Comparteix

Icona de pantalla completa